İğneli epilasyon nasıl yapılır?

0

Epilasyon, vücutta bulunan tüylerin çeşitli yöntemlerle alınması yöntemlerinin gene adıdır. Birden çok yöntem bulunmakta olup, modern teknolojinin ürünlerinden faydalanarak süreçler daha kolay ve etkili hale getirilmektedir. Günümüzde klasik epilasyona alternatif olarak, lazer Epilasyon ve İğneli epilasyon yöntemleri de kullanılabilmektedir.

Bu iki yeni teknoloji, diğer yöntemlere göre çok daha etkili olan bu iki yöntemin esasları, kıl köklerinin tamamen ortadan kaldırılması esası etrafında yer almaktadır. Bu yazımızda iğneli epilasyon yönteminden bahsedecek, iğneli epilasyon zararları, iğneli epilasyon fiyatları, gibi merak edilen sorulara cevaplar arayacak, iğneli epilasyon yaptıranlar bu yöntem hakkında ne söylemiş inceleyeceğiz. Ayrıca yöntemin içeriğine yönelik, iğneli epilasyon sonrası nekahat süreci ve İğneli Epilasyon Kaç Seans Sürer gibi sorunların da cevaplarını arayacağız.

İğneli Epilasyon Nedir?

İğneli epilasyon çok daha inçe bir iğne ile, kıl folikülüne girilerek kıl kökünün elektrikle yakılması ve tamamen öldürülmesi sonrasında kılın cımbız ile çekilmesi uygulamasıdır. Lokal anestezi altında yapılması gereklidir. Zira yüzlerce kıl kökünün yakılması ve çekilmesi süreci, uygulama anında bir miktar açılı olabilmektedir. Ayrıca uygulama sonrasında birkaç gün acıyı dindirici kremler de kullanılması gerekmektedir.

İğneli Epilasyon Nasıl Yapılır?

İğneli epilasyon yapılması oldukça basittir. Hekimin öncelikle tüy yoğunluğunu tespit etmesi ve operasyon rotasını çizmesi gereklidir. Yoğunluğa göre birkaç seans sürmek durumundadır. Örneğin erkeklerde tek seferde tüm vücudun uygulamaya tabi tutulması söz konusu değildir. Birkaç parça halinde, seanslara bölünerek, örneğin önde üst beden, akabinde alt beden şeklinde birinci uygulama yapılıp, birkaç ay sonra yok olmamış kökler için ikinci bir uygulama yapılabilir. Kimilerimizde kıl kökleri çok kuvvetlidir. Bu durumda ikiden fazla seans da gerekebilmektedir.

Belirlenen operasyon yüzeyine lokal anestezi uygulandıktan sonra, mikroskobik bir iğne ile kıl köküne girilip, köke elektrik verilir. Düşük bir voltaj olan bu sinyalin herhangi bir zararı yoktur. Ancak folükülde yer alan kıl köklerinin beslenmesini sağlayan yağları bütünüyle yaktığı için etkili olmaktadır. Elektrik verilen kıl kökü deriyi bırakır ve cımbızla kolayca alınır.

Her kıl köküne ayrı ayrı bu işlem uygulanır. Tahmin edeceğiniz gibi operasyonu yapan kişi bakımından oldukça zahmetli bir iş olan iğneli epilasyon, sonuçları ile odlukça dikkat çekicidir. Zira Etkisi tek seansta %90’a kadar çıkabilmektedir ve diğer yöntemlere göre çok daha zararsızdır.

Pek çoğumuz iğneli epilasyon zararları hakkında bilgi edinmek isteriz. Bu noktada söylenebilecek olan şudur. İğneli epilasyonun hiçbir kimyasal veya radyoaktif etkisi yoktur. Kullanılan yegane kimyasal anestezi ürünüdür, ayrıca süreç sonrasında kullanılan kremlerdir ki, bu ürünler tüm epilasyon metotlarından sonra kullanılır. Lazer epilasyona kıyasla hiçbir yan etkisi olmadığını söylemek mümkündür. Yalnızca, uygulanan bölgede hafif lezyonlar meydana gelir, bu lezyonlar 4-6 ay içerisinde tamamen ortadan kalkar ve pürüzsüz bir cilt meydana gelir. Bir sefer maruz kalınacak bir durum olmasından ötürü katlanılabilecek bir unsur olduğunu değerlendirmek mümkündür.