Radyofrekans nedir?

Radyofrekans ısı kontrollü zayıflama yöntemidir.

Nasıl çalışır?

Radyo dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlarını (sodyum-potasyum-kalsiyum-magnezyum) harekete geçirir. Bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınır.

Amaç nedir?

Amaç ısıtılan (tedavi edilen bölge) bölgenin ısısının 41-43 dereceye çıkartmaktır.( normalde vücut ısısı 36-37 derecedir). Cilt ısısı bu noktaya geldiğinde, cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye tekabül eder. Bu ısı vücuda herhangi bir tahribat ya da zarar vermez.

Etkileri nelerdir?

Radyofrekans yöntemi ile bölgesel tedavinin 3 etkisi vardır.

1.Etki; Temel Mekanizma : Radyofrekans su içeren bütün dokuları kontrollü bir şekilde çok derin dokulara geçmesine (veya iletilmesine) yol açmadan ısıtmakta. Çünkü Radyofrekans hücrelerdeki su moleküllerini harekete geçirmektedir. Bu teknoloji ile su düzeyi çok yüksek olan yağ hücrelerine ulaşılabilmektedir. Yani yağ dokusunu eritebilmektedir. Tedavi sırasında ısınan bölgende yağ hücrelerinin duvarları parçalanır, yağlar erimeye başlar. Eriyen yağlar dolaşımın artmasına bağlı olarak kan ve lenf yolu ile emilir ve vücuttan atılır.

2.Etki; Yaşlanmış ve yıpranmış Kollajen doku parçalanır ve ölür.Bunların yerine vücut yeni kollajen üretimine başlar.
3.Etki;Vücutta sıkılığı,gerginliği sağlayan dokuya bağ dokusu denir.Bu dokuyu oluşturan hücreler ise fibroblast hücreleridir.Oluşan ısı ile fibroblast aktivasyonu hızlanır.

Sonuç: Yaların erimesi,kolajenlerin çoğalması ve bağ dokusunun yenilenmesi ile incelme, zayıflama, selülitlerin yok olması, toparlanma, sarkıkların giderilmesi, kırışıklıkların yok olması sonucu doğar.

Uygulama Süresi?

En küçük bölge için 15-30 dakika(örneğin:yüz)bacaklar ve kalça 45-60 dkika,göbek ve basenler için 20-25 dakikadır.

Uygulama cilt renginin koyu olması bir sakıncamıdır?

Radyo frekans teknolojisini içeren Accent,renk körü bir sistemdir.Yani hiç bir cilt tipi için sakınca teşkli etmemektedir.

 

Bu nedenle yazın bronzlaşmayı getiren koşullarda bile uygulamaya devam edilebilmektedir. Uygulama aralığı nedir?

En kısa uygulama aralığı 3 gündür,en uzun 1 hafta .Buna kişinin durumuna göre karar verilir.Toplam seanslar bölgeye göre 10-15 tir.

Uygulamadan nasıl sonuçlar beklemeliyiz?

Uygulamadan hemen sonraki süreçte deride hafif ve gerginleşme gözlenmekte.Bu kızarıklık kısa sürüp günlük hayata rahat devam edilmesini sağlar.

Kimlere uygulanmaz?

Parkinson, MS, Epilepsi, kanser hastalarına, hamilelere, kalp pili olanlara ve vücudunda büyük metal protez bulunan kişilere uygulanmaz.

İletişime Geçin...